24 Şubat 2009 Salı

Belleville'de Randevu filmini bedava izle



Les Triplettes de Belleville - Belleville'de Randevu filmini bedava izle

Tür : Komedi / Animasyon / Müzik
Gösterim Tarihi : 20 Şubat 2004
Yönetmen : Sylvain Chomet
Senaryo : Sylvain Chomet
Müzik : Benoît Charest , Mathieu Chedid
Yapım : 2003, Fransa , 80 dk.

Seslendirenler : Michèle Caucheteux , Jean-Claude Donda , Michel Robin , Monica Viegas
Champion, babaannesi tarafından büyütülen bisiklet delisi bir çocuktur. Torunundaki potansiyeli gören kadın, çocuğu dünyaca ünlü bisiklet yarışı Tour de France’a hazırlamaya başlar.

Fakat yarış esnasında iki gizemli siyahlar giyinmiş adam Champion’u kaçırır. Madame Souza ve sadık köpeği Bruno onu kurtarmak için hazırlanırlar.

Arayışlar onları okyanusın öbür ucundaki "Belleville" adındaki dev megapole götürür. Orada 1930 ların tuhaf müzikhol yıldızlarından “Belleville Üçlüsü”’yle karşılaşırlar, yıldızlar Souza ve Bruno’ya yardımcı olurlar.

Coraline filmi izle seyret



Coraline filmi izle seyret

Tür : Fantastik / Animasyon / Aile
Gösterim Tarihi : 15 Mayıs 2009
Yönetmen : Henry Selick
Senaryo : Henry Selick , Neil Gaiman (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Pete Kozachik
Yapım : 2009, ABD , 101 dk.

Seslendirenler : Dakota Fanning (Coraline Jones) , Teri Hatcher (Anne) , Jennifer Saunders (Miss Spink) , Dawn French (Miss Forcible) , Keith David (Kedi) , John Hodgman (Baba) , Robert Bailey Jr. (Wybie Lovat)
Coraline, yeni evlerinden çok sıkılan küçük bir kızın evlerinde bulduğu gizemli bir kapıyla birlikte alternatif bir dünyaya adım atmasını konu ediniyor. Bu dünyada kendisini farklı bir anne, farklı bir baba ve yeni bir yaşam beklemektedir...

Fantastik sanatların usta ismi Neil Gaiman'ın sinema serüveni tüm hızıyla devam ediyor. İngiliz sanatçının Coraline isimli kitabından uyarlanan animasyonun yönetmenliğini Henry Selick üstlendi.

Simpsonlar: Sinema Filmi izle seyret



The Simpsons Movie - Simpsonlar: Sinema Filmi izle seyret

Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 27 Temmuz 2007
Yönetmen : David Silverman
Senaryo : Matt Groening , James L. Brooks , Sam Simon
Müzik : Hans Zimmer , David A. Stewart
Yapım : 2007, ABD , 87 dk.

Seslendirenler : Dan Castellaneta (Homer Simpson) , Julie Kavner (Marge Simpson/Patty & Selma Bouvier) , Nancy Cartwright (Bart Simpson) , Yeardley Smith (Lisa Simpson) , Harry Shearer (Mr.Burns/Smithers/Ned Flanders) , Hank Azaria (Moe Szyslak/Wiggum/Apu) , Pamela Hayden (Milhouse/Rod Flanders)
Son yılların en popüler ailesi Simpsonlar, televizyondan sonra sonra yeni maceraları ile şimdi de beyazperdede!

Birbirinden farklı karakterdeki aile üyeleri ile tüm dünyada fanatiklerini yaratan Simpsonlar'dan Homer, bu sefer sadece kendisinin değil bütün dünyanın başını belaya sokuyor. Her zamanki sakarlıklarından biri yüzünden çalıştığı fabrikanın yakınındaki nehre zararlı maddelerin boşalmasına neden olan Homer, aynı zamanda işinden de olur.

Fakat nehre dökülen zararlı maddeler, bütün Springfield kasabasındaki insanların hayatını tehdit etmekte ve şehrin hiç vakit geçirmeden boşaltılması gerekmektedir. Neden olduğu sorunu çözmek için elinden geleni yapmaya çalışan Homer, ailesi ile birlikte bir dolu olmadık maceranın içinde bulacaktır kendini.

TV dizilerinin de yapımcılığını yapan Matt Groening, film projesinin de arkasındaki isim. Yapımcı, orjinal Simpson tasarımının tamamen korunup dizilerdeki konseptten çıkılmamasına da özelikle dikkat ettiklerini belirtiyor.

Final Fantasy 7 filmi izle



Final Fantasy VII: Advent Children - Final Fantasy 7 filmi izle

Tür : Bilim Kurgu / Fantastik / Animasyon / Video Oyunu / 3D
Yönetmen : Tetsuya Nomura , Takeshi Nozue
Senaryo : Kazushige Nojima
Müzik : Kenichiro Fukui , Keiji Kawamori , Tsuyoshi Sekito , Nobuo Uematsu
Yapım : 2004, Japonya , 101 dk.

Seslendirenler : Shoutarou Morikubo (Kadaj) , Steve Staley (Kadaj (İng.)) , Toru Ôkawa (Rufus Shinra) , Keiji Fujiwara (Reno) , Quinton Flynn (Reno (İng.)) , Taiten Kusunoki (Rude) , Crispin Freeman (Rude (İng.)) , Yûji Kishi (Yazoo) , Dave Wittenberg (Yazoo (İng.)) , Kenji Nomura (Loz)
En sevilen video oyunlarından biri Final Fantasy ise eğer, bu serinin en sağlam ayaklarından birinin de ilk PlayStation'da epey gürültü kopartmış Final Fantasy VII olduğunu teslim etmek gerekir. Oyunu oynayanlar gözüpek paralı asker Cloud'ın yerini alarak uzun bir macerada dünyayı kötülüklerden nasıl temizlediklerini tatlı tatlı hatırlayacaklar.

Final Fantasy VII'nin dünyası o kadar güzel, hikayesi o kadar derindi ki yapımcıların The Spirits Within'le gelen başarının meyvesini biraz daha yemek istediklerinde bu bölüme el atmaları hiçbirimizi şaşırtmadı. Gözkamaştırıcı bir 3D animasyon olan Advent Children'da, oyundaki olayların iki yıl sonrasına gidiyoruz. Bu kez yeni bir kötülükle, dünyamızı bir kanser gibi içinden kemiren Geostigma adındaki lanetle yüzleşmek zorundayız. Kahramanımız ise elbette yine Cloud!

Sünger Bob Kare Pantolon filmi izle



The SpongeBob SquarePants Movie - Sünger Bob Kare Pantolon filmi izle

Tür : Macera / Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 13 Mayıs 2005
Yönetmen : Sherm Cohen , Stephen Hillenburg , Mark Osborne
Müzik : Gregor Narholz
Yapım : 2004, ABD , 90 dk.

Seslendirenler : Tom Kenny (SpongeBob SquarePants) , Clancy Brown (Eugene H. Krabs) , Rodger Bumpass (Squidward Tentacles) , Bill Fagerbakke (Patrick Star) , Carolyn Lawrence (Sandy Cheeks) , Doug Lawrence (Sheldon J. Plankton) , Mary Jo Catlett (Bayan Puff) , Jill Talley (Bilgisayar Karen) , Alec Baldwin (Dennis) , Scarlett Johansson (Mindy)
King Neptune'ün tacı çalınınca, Bikini Bottom'da her şey alt üst olur. Tüm deliller, suçu Mr. Krabs'ın işlediğini göstermektedir. Buna inanmayan Sponge Bob, en yakın dostu Patrick'i de yanına alarak, Shell City'ye gitmek üzere yola çıkar. Çalınan tacı zamanında bulup geri getirirse Mr. Krabs'ı da kurtaracaktır...

Nickelodeon'un sevilen çizgi filmi uzun metraj serüveniyle beyazperdede.

22 Şubat 2009 Pazar

Yürüyen Şato filmi bedava seyret



Howl's Moving Castle - Yürüyen Şato filmi bedava seyret

Tür : Animasyon / Anime
Gösterim Tarihi : 9 Haziran 2006
Yönetmen : Hayao Miyazaki
Senaryo : Reiko Yoshida , Diana Wynne Jones (Kitap)
Müzik : Joe Hisaishi
Yapım : 2004, Japonya

Seslendirenler : Chieko Baisho (Sophie) , Takuya Kimura (Howl) , Akihiro Miwa (Waste Cadısı)
Sophie, kendi dünyasında yaşayan sıradan bir genç kızdır. Bir gün kötülükler cadısı tarafından büyülenince bütün hayatı değişir. Birdenbire 90 yaşında bir kadına dönüşmüştür. Artık tanınmayacak bir hale geldiği için evini terk eder ve yürüyen bir şatoda yaşayan Howl adında bir büyücünün yanında kalmaya başlar.

Aynı şatoda tanıştığı ve yine kötü bir büyünün etkisi altında olan ateş cini ile birlikte, kendilerine yapılan kötü büyüden kurtulmanın yollarını aramaya başlarlar. Ancak bir yandan da, şatonun dışında, bütün ülkeyi saran bir savaş yaşanmaktadır. Artık Sophie ve ateş cini, sadece kendileri için değil, bütün sevdikleri için mücadele etmek zorundadırlar.

Japon animasyon ustası Hayao Miyazaki, kendisine Oscar kazandıran Ruhlar'ın Kaçışı'ndan sonra artık emekli olacağını ilan etmiş olmasına rağmen yeniden izleyeni hayran bırakan bir çalışmayla karşımızda.

Neşeli Ayaklar filmini izle seyret



Happy Feet - Neşeli Ayaklar filmini izle seyret

Tür : Macera / Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 26 Ocak 2007
Yönetmen : George Miller
Senaryo : Warren Coleman , John Collee , George Miller , Judy Morris
Müzik : John Powell
Yapım : 2006, Avustralya / ABD

Seslendirenler : Elijah Wood (Mumble) , Robin Williams (Ramone) , Brittany Murphy (Gloria) , Hugh Jackman (Memphis) , Nicole Kidman (Norma Jean)
Antartika'nın soğuk coğrafyasının sıcak ve sevimli yerlileri İmparator Penguenler, kendileri kadar sevimli ve köklü geleneklere sahiptirler. Kendi varlıklarını ve aşklarını ruh eşlerine anlatabilmek için her biri kendi 'Kalbe Seslenen Şarkı'sını söylemek zorundadır.

Fakat Norma Jean'ın oğlu minik penguen Mumble, diğer bütün penguenlerden farklıdır. Bir türlü şarkı söyleyemeyen küçük penguen, çok yetenekli bir tap dansçısıdır. Bu özelliği ile diğer bütün penguenlerin arasından sıyrılan Mumble, penguenlerin hayli kuralcı lideri tarafından dışlanmaya maruz kalır. Ama minik kahramanımız için mücadele vazgeçilmezdir.

Son dönemlerdeki en özgün animasyonlardan biri olan Neşeli Ayaklar, 2007 Oscar'larında da yılın En İyi Animasyonu ödülünü kimseye bırakmadı.

Animatrix: Osiris'in Son Uçuşu filmi izle



The Animatrix: Final Flight of the Osiris - Animatrix: Osiris'in Son Uçuşu filmi izle

Tür : Aksiyon / Bilim Kurgu / Animasyon / 3D / Anime
Yönetmen : Andy Jones
Senaryo : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Yapım : 2003, ABD , 9 dk.

Seslendirenler : John Di Maggio (Osiris Personeli) , Rick Gomez (Pilot)
Animatrix, Matrix dünyasının animasyon ortamına aktarılmış öykülerinden oluşuyor. Osiris'in Son Uçuşu ise 9 kısa filmden oluşan serinin en çarpıcı örneklerinden biri.

Bilgisayarlı animasyon teknolojinin ulaştığı yeri görmek açısından da önem taşıyan yapım, unutulmaz bir kılıç gösterisiyle başlıyor. Daha sonra ise bir direnişçi gemisine geçiş yapıyoruz. Zion'a doğru yolculuk yapan gemi, şehrin çevresini saran düşmanlara karşı bir mücadeleye başlar...

Matrix Reloaded'dan önce animasyonu izlemek, olağanüstü bir fragman etkisi yaratıyor. Matrix 1 ve 2 arasındaki köprü olmaktan daha çok ikincisine dönük bir heyecan uyandırıyor. Neo ve dostlarının işinin çok daha zor olduğunun da ipuçlarını veriyor!

Prenses Mononoke filmi izle



Mononoke Hime - Prenses Mononoke filmi izle

Tür : Macera / Animasyon / Anime
Yönetmen : Hayao Miyazaki
Senaryo : Hayao Miyazaki , Neil Gaiman
Görüntü Yönetmeni : Atsushi Okui
Müzik : Joe Hisaishi
Yapım : 1997, Japonya , 133 dk.

Seslendirenler : Claire Danes (San, The Princess Mononoke) , Billy Crudup (Prince Ashitaka) , Minnie Driver (Lady Eboshi) , Billy Bob Thornton (Jigo) , Keith David (Okkoto) , Gillian Anderson (Moro) , Jada Pinkett Smith (Toki)
Üzerindeki laneti kaldırmak için bir yolculuğa çıkan Prens Ashitaka kendisini Tataraba ve orman arasındaki savaşta bulur. Doğayla insanın bu savaşında karşısına Prenses Mononoke çıkacaktır.

Çizgi film dünyasının Star Wars'ı olarak yorumlanan yapım, Amerika'da ünlü oyuncular tarafından seslendirildi, İngilizce'ye adaptasyonunu ise Neil Gaiman gerçekleştirdi.

Ninja Scroll filmini izle seyret



Jûbei ninpûchô - Ninja Scroll filmini izle seyret

Tür : Macera / Aksiyon / Animasyon / Anime
Yönetmen : Yoshiaki Kawajiri , Quint Lancaster
Senaryo : Yoshiaki Kawajiri
Görüntü Yönetmeni : Hitoshi Yamaguchi
Müzik : Kaoru Wada
Yapım : 1995, Japonya , 94 dk.

Seslendirenler : Bradley Lavelle (Jubei) , Wendee Lee (Kagero) , Kôichi Yamadera (Jubei (Jap.)) , Emi Shinohara (Kagero (Jap.))
Derebeylerinin hükmettiği devirde, Japonya'da yaşayan Jubei Kipagami, yeteneklerini para karşılığı kiralayan gezgin bir ninjadır. Bir seyahatinde rastladığı dişi ninja Kagero'yu taştan bir şeytan olan Tessai'nin elinden kurtarır. Kanındaki dolaşan zehir, güzel Kagero'nun tenini, dokunanı zehirleyen beyaz bir renkle lanetlemiştir.

Zoraki birliktelikleri, Jubei ve Kagero'nun imkansız aşkını da doğuracaktır. İkili, yendikleri Tessai'nin, Kimon'un Sekiz Şeytanı'ndan sadece biri olduğunu öğrenecek ve kendi hayatlarını kurtarırken, lanetli bir komployu da çözmeye çalışacaktır.

Anime türünün en ciddi örneklerinden olan Ninja Scroll, müthiş aksiyon sekansları kadar, barındırdığı ağır fantastik temalarla da her dönem beğenilen bir film olagelmiştir.

On Emir filmini online izle



The Ten Commandments - On Emir filmini online izle

Tür : Dram / Macera / Tarihi
Yönetmen : Cecil B. DeMille
Senaryo : Æneas MacKenzie , Jesse Lasky Jr. , Jack Gariss , Fredric M. Frank
Görüntü Yönetmeni : Loyal Griggs
Müzik : Elmer Bernstein
Yapım : 1956, ABD , 220 dk.

Oyuncular

Charlton Heston (Hz. Musa) , Yul Brynner (Ramses) , Anne Baxter (Nefertiti) , Edward G. Robinson (Dathan) , Yvonne De Carlo (Sephora) , Debra Paget (Lilia) , John Derek (Joshua) , Cedric Hardwicke (Sethi)
Musa henüz bir bebekken terkedilmiştir. Onu paçavralar içinde bulup Mısır sarayına getiren kişi Firavun'un kızkardeşinden başkası değildir. Sarayda bir prens olarak yetişen Musa, iyi yürekliliği ve adaleti ile kısa zamanda çok sevilir ve tahtın mirasçısı olarak görülmeye başlanır. Erkek kardeşi Ramses'e gelince, o hem gelecekteki hükümranlık payesini hem de aralarındaki bir başka çekişme konusu olan Prenses Nefertiti'nin kalbini Musa'ya bırakmaya niyetli değildir.

Musa gerçek kökenlerinin İsrailoğularına dayandığını öğrendiğinde, ülkede haksızlığa ve kötü muameleye maruz kalan, köle hayatı yaşayan bu kavmi koruyup kollamaya karar verir. En sonunda onlarla birlik olup Mısır'ı terkeder. Bunlar olurken Tanrı tarafından gelen 10 Emir ile birlikte peygamberlik makamına layık görülür. Kavmiyle birlikte tüm engelleri aşar ve bir çok kutsal metinde anlatıldığı gibi Kızıl Denizi yararak halkını karşıya geçirir. Firavun'un ordularını ise yıkım beklemektedir.

Sessiz filmler döneminden gelen efsanevi Cecil B. DeMille'in yönettiği bu son film paradoksal olarak, dönemin tüm imkanlarını kullanarak renkli ve sesli olarak çekilmişti. Görkemli sahneler kadar Charlton Heston, Yul Brynner gibi isimlerin görkemli oyunculuklarıyla da taçlanan, klasik olmuş bir eser. İlginç bir ayrıntı da, DeMille'in bir başka On Emir'i de 33 yıl önce, 1923'te çekmiş olmasıdır.

Dersu Uzala filimi izle



Dersu Uzala filimi izle

Tür : Dram / Macera / Tarihi
Yönetmen : Akira Kurosawa
Senaryo : Akira Kurosawa , Yuri Nagibin , Vladimir Arsenyev (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Fyodor Dobronravov , Yuri Gantman , Asakazu Nakai
Müzik : Isaak Shvarts
Yapım : 1975, Japonya / Sovyetler Birliği , 141 dk.

Oyuncular

Maksim Munzuk (Dersu Uzala) , Yuri Solomin (Vladimir Arseniev) , Svetlana Danilchenko (Bayan Arseniev) , Dmitri Korshikov (Wowa) , Suimenkul Chokmorov (Jan Bao)
Rus ordusundan bir araştırmacı, uzaklardaki bir ormanda araştırma yaparken, doğanın dilinden anlayan, bilge Dersu Uzala ile karşılaşır. Bu karşılaşma, araştırmacıya doğanın ve dostluğun anlamını hatırlatır ve onu yeni bilgilerle donatır.

Vladimir Arsenyev'in anılarından yola çıkılarak çekilen film, ünlü Japon yönetmene En Yabancı Film Oscar ödülü kazandırdı. Yapım yönetmenin en önemli çalışmaları arasında yer almakta, pek çok kaynakta sinema sanatının başyapıtları arasında gösterilmektedir.

Dönemin Sovyet sinemasının olanakları filmin görkemli yapısının şekillenmesinde önemli rol oynadı. Sinema ustasının yaratıcılığı ise doruk noktasındaydı. Sinemayı seven herkesin izlemesi gereken bir "temel eser".

Apokalipto filmini izle seyret



Apocalypto - Apokalipto filmini izle seyret

Tür : Dram / Macera / Aksiyon / Tarihi
Gösterim Tarihi : 23 Mart 2007
Yönetmen : Mel Gibson
Senaryo : Mel Gibson , Farhad Safinia
Görüntü Yönetmeni : Dean Semler
Yapım : 2006, ABD , 139 dk.

Oyuncular

Rudy Youngblood (Jaguar Paw) , Dalia Hernandez (Seven) , Jonathan Brewer (Blunted) , Morris Birdyellowhead (Flint Sky) , Carlos Emilio Baez (Turtles Run) , Ramirez Amilcar (Curl Nose) , Israel Contreras (Smoke Frog) , Israel Rios (Cocoa Leaf)
Tarihteki bütün büyük imparatorlukların kaçamadıkları sondan kendisini kurtaramayan büyük Maya İmparatorluğu, geçirdiği ihtişamlı dönemlerin ardından önlenemez bir çöküş içindedir. Çöküşün getirdiği çaresizlik duygusu ile daha da zalimleşen yöneticilerin yarattığı zulüm altında ezilen insanlar, ya boyun eğecek ya da isyan edeceklerdir.

Cesuryürek’le İskoç tarihinden bir başyapıta imza atan Mel Gibson’dan bir başka kahramanlık hikayesi. Kamerasını 600 yıl geriye döndüren Oscarlı yönetmen Maya Uygarlığı’ndan geriye kalanları günümüze taşıyor.

Ben Hur bedava film izle



Ben Hur bedava film izle

Tür : Savaş / Tarihi
Yönetmen : William Wyler
Senaryo : Karl Tunberg , General Lew Wallace (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert L. Surtees
Müzik : Miklos Rozsa
Yapım : 1959, ABD , 212 dk.

Oyuncular

Charlton Heston (Judah Ben-Hur) , Haya Harareet (Esther) , Stephen Boyd (Messala) , Hugh Griffith (Sheik Ilderim) , Jack Hawkins (Quintus Arrius) , Martha Scott (Miriam) , Cathy O'Donnell (Tirzah) , Sam Jaffe (Simonides)
Zengin Yahudi Prens Judah Ben Hur, yıllar sonra çocukluk arkadaşı Generel Messala ile buluşur. Başlarda, yıllardır görüşmemenin özlemiyle iyi vakit geçiren eski dostlar; politik görüşlerindeki farklılıklar nedeniye tartışmaya başlayacaktır...

Ben Hur eski dostuna destek vermeyeceğini açıklayınca, Messela acımadan kendisini kürek mahkumu olarak gönderir. Judah Ben Hur, eski yaşamına veda edip gemiye gittikten sonra; intikam almaya yemin eder!..

Tüm zamanların en önemli filmlerinden biri olan yapım, zamanının da en pahalı filmi olma ünvanına sahip. Oscar ödüllü yapımı özellikle sinema tarihine düşkün olanların kaçırmaması gerekiyor.

Klasik olmuş yapımın, 2003 İstanbul Film Festivali'nde, yönetmeni William Wyler'a ayrılan özel bölümde gösterildiğini anımsatalım...

Son İmparator filmi izle seyret



The Last Emperor - Son İmparator filmi izle seyret

Tür : Dram / Tarihi
Yönetmen : Bernardo Bertolucci
Senaryo : Bernardo Bertolucci , Mark Peploe , Henry Pu-yi (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Vittorio Storaro
Müzik : David Byrne , Ryuichi Sakamoto , Cong Su
Yapım : 1987, Fransa / İtalya / İngiltere , 160 dk.

Oyuncular

John Lone (Pu Yi) , Joan Chen (Wan Jung) , Peter O'Toole (Reginald Johnston) , Ying Ruocheng (Vali) , Victor Wong (Chen Pao Shen) , Dennis Dun (Büyük Li) , Ryuichi Sakamoto (Amakasu)

21 Şubat 2009 Cumartesi

Zeitgeist: The Movie filmi seyret



Zeitgeist: The Movie filmi seyret

Tür : Belgesel / Savaş / Tarihi
Yönetmen : Peter Joseph
Senaryo : Peter Joseph
Yapım : 2007, ABD , 118 dk.

Oyuncular

Osama Bin Laden (arşiv görüntüsü) , George W. Bush (arşiv görüntüsü) , Adolf Hitler (arşiv görüntüsü)
İnsanların büyük şirketler, kurumlar ve hükümetler tarafından nasıl kontrol altına alındığını, manipule edildiğini anlatan Zeitgeist: The Movie isimli belgesel, 3 bölümden oluşuyor.
İlk bölüm “The Greatest Story Ever Told”da, eski Pagan inanışlarından günümüze kadar din olgusunu ve insanlar üzerindeki etkisi ele alınıyor. 2. Bölüm olan “All the World's a Stage”, bazı kanıtlar eşliğinde 11 Eylül saldırılarının Irak ve Afganistan’daki saldırıları meşrulaştırmak için Amerikan hükümeti tarafından yapıldığını iddia eden teoriler üzerine gidiyor. Son bölüm “Don't Mind the Men Behind the Curtain” ise belirli bankaların giderek zenginleştiğini ve dünya ekonomisinin önemli bir kısmını tekeline almasını anlatıyor.

Peter Joseph’ın hazırladığı film, ilk defa Google Video üzerinden yayınlandı. Daha sonra dünya çapında elde ettiği ilgi sonucu çeşitli festivallerde gösterildi.

Gandhi filmi izle



Gandhi filmi izle

Tür : Dram / Biyografi / Tarihi
Yönetmen : Richard Attenborough
Senaryo : John Briley
Görüntü Yönetmeni : Ronnie Taylor , Billy Williams
Müzik : Ravi Shankar
Yapım : 1982, İngiltere / Hindistan , 188 dk.

Oyuncular

Ben Kingsley (Mohandas Karamchand Gandhi) , Candice Bergen (Margaret Bourke-White) , Edward Fox (Gen. Reginald Dyer) , John Gielgud (Lord Irwin) , John Mills (Lord Chelmsford) , Martin Sheen (Vince Walker)
20. yüzyılın ilk yarısında İngiliz sömürgesi altındaki Hindistan’da geçen film, bağımsızlık mücadelesi için İngiliz yönetimine karşı “Pasif Direniş”i örgütleyen Mahatma Gandhi’nin hayatından bir kesit anlatıyor.

En iyi biyografik çalışmalardan biri olarak kabul edilen Gandhi, 11 dalda aday olduğu Oscar ödüllerinden “en iyi film” ve “en iyi yönetmen” dahil tam 8 ödülle döndü. Gandhi rolünde sinema tarihinin en iyi performanslarından birine imza atan usta oyuncu Ben Kingsley’nin ise “en iyi erkek oyuncu” dalında heykelciğe uzanmasıysa pek zor olmadı. Cenaze sahnesinde yaklaşık 300.000 kişinin yer almasıyla da bir film sahnesinde yer alan en kalabalık insan sayısı rekorunu da elinde bulunduran film, çarpıcı sahneleriyle hafızalardan silinmeyecek bir yapıt.

Truva filmi izle



Troy - Truva filmi izle

Tür : Savaş / Dram / Aksiyon / Tarihi
Gösterim Tarihi : 14 Mayıs 2004
Yönetmen : Wolfgang Petersen
Senaryo : David Benioff , Homeros (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Pratt
Müzik : James Horner
Yapım : 2004, ABD , 163 dk.

Oyuncular

Brad Pitt (Achilles) , Eric Bana (Hector) , Orlando Bloom (Paris) , Diane Kruger (Helen) , Sean Bean (Odysseus) , Brian Cox (Agamemnon) , Peter O'Toole (Priam) , Brendan Gleeson (Menelaus) , Saffron Burrows (Andromache) , Rose Byrne (Briseis) , Julie Christie (Thetis) , Garrett Hedlund (Patroclus)
İnsanlık tarihi savaşlarla doludur. Kimi güç için, kimi onur için, kimi de zafer için savaşmıştır. Bazıları ise aşk için savaşı göze almıştır.

Eski Yunan'da, Truva Prensi Paris ve Sparta Kraliçesi Helena arasındaki aşk, iki kabileyi savaşa sürüklemiştir. Paris'in Helena'yı baştan çıkartması, kocası Kral Menelaus'u çok kızdırmıştır. İntikam almak ve Helena'yı Truva'dan geri getirmek niyetinde olan Menelaus, kardeşi Mikene Kralı Agamemnon'un desteğiyle tüm Yunan kabilelerini birleştirerek Truva'ya savaş açar.

Agamemnon'un kardeşini desteklemesinin esas sebebi onurunu temizlemek değil, Truva'yı ele geçirerek Ege denizini kontrolü altına almaktır. Fakat Truva kolay lokma değildir. Tarih boyunca hiçbir ordu Truva duvarlarını aşamamıştır. Kral Priam ve güçlü Prens Hector şehrin ele geçirilmeyeceğine inanmaktadır ve uzun kuşatmaya hazırlıklılardır.

Truva savaşının anahtarı ise efsanevi savaşçı Aşil'dir. Küstah, asi ve yenilmez Aşil, kimsenin komutası altına girmemekte, sadece kendi onuru için savaşmaktadır. Truva savaşına katılmasındaki tek amacı, çok ünlenmiş olan ismini, şehri ele geçirerek tarihe yazdırmaktır.

Paris'in aşkı, binlerce insanın ölümüne ve bir uygarlığın yok olmasına sebep olacaktır.

Gladyatör filmi izle



Gladiator - Gladyatör filmi izle

Tür : Aksiyon / Macera / Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 19 Mayıs 2000
Yönetmen : Ridley Scott
Senaryo : John Logan , William Nicholson , David Franzoni
Görüntü Yönetmeni : John Mathieson
Müzik : Hans Zimmer , Lisa Gerrard
Yapım : 2000, ABD / İngiltere , 155 dk.

Oyuncular

Russell Crowe (Maximus) , Joaquin Phoenix (Commodus) , Connie Nielsen (Lucilla) , Oliver Reed (Proximo) , Richard Harris (Marcus Aurelius) , Derek Jacobi (Gracchus) , Djimon Hounsou (Juba) , David Schofield (Falco) , John Shrapnel (Gaius) , Tomas Arana (Quintus) , Ralf Moeller (Hagen)
General Maximus’un imparatorluk içerisinde yükselmesi karşısında kıskançlığa kapılan tahtın varisi Commodus, general ile ailesinin derhal öldürülmesi emrini çıkarır. Ölümden zor kurtulan Maximus’u artık kölelik yaşamı beklemetedir. Arenaya gönderilerek orada bir gladyatör olarak eğitilir. Yıllar sonra Roma’ya geri döndüğünde tek bir amacı vardır. Yeni İmparator Commodus’u öldürerek karısıyla oğlunun katledilmesinin intikamını almak...

Maximus arenalarda geçen yılları boyunca çok önemli bir gerçeği öğrenmiştir. İmparatorun gücü ne kadar fazla olursa olsun halkın iradesi ondan çok daha güçlüdür ve intikamını alabilmenin tek yolu imparatorluğunun en büyük kahramanı olabilmekten geçmektedir.

Roma’daki büyük Colloseum Arenası’nın tam ortasında durmakta olan Romalı gladyatör, bakışları imparatorun locasına dikilmiş halde kararı beklemektedir. Yaşamın ve ölümün gücünü elinde bulunduran imparatorun baş parmağı havaya kalkmış durumdadır. Ucunun aşağıya dönmesiyle birlikte imparatorluğun acımasız yasaları işleyecek ve yendiği rakibini öldürmesi için gladyatöre gerekli sinyali vermiş olacaktır.

Richard Harris gibi emektar oyuncuları da bünyesinde barındıran filmin çekimleri sırasında hayatını kaybeden Oliver Reed'in eksik planları bilgisayar hileleriyle tamamlanmış.

Çağrı filmi izle

Çağrı filmi izle

Tür : Savaş / Dram / Tarihi
Yönetmen : Moustapha Akkad
Senaryo : H.A.L. Craig , Tewfik El-Hakim
Görüntü Yönetmeni : Said Baker , Jack Hildyard
Müzik : Maurice Jarre
Yapım : 1976, Libya / İngiltere / Lübnan , 177 dk.

Oyuncular

Anthony Quinn (Hz. Hamza) , Irene Papas (Hind) , Michael Ansara (Ebu Süfyan) , Ahmed Abdelhalim (Uriqat) , Habib Ageli (Hudayfa) , Mohammad Al-Gaddary (Tefeci) , Nicolas Amer (Süheyl) , Bruno Barnabe (Umaya) , John Bennett (Salool) , Martin Benson (Ebu Cahil) , Robert Brown (Otba) , Donald Burton (Amr) , André Morell (Ebu Talib) , Johnny Sekka (Bilal)
6. yüzyılda Mekke. İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin ve alkol, uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor.

Allah'tan inen bir ayet, peygamberin silaha sarılmasını ve Mekke ordularına karşı direnmesini emrediyor. Müslümanların ordusu tecrübesiz olduğu halde Bedir savaşını kazanıyor. Uhud savaşının ardındansa 10 yıllık bir barışa evet diyerek arada geçen süreyi İslam'ı yaymak için kullanıyorlar. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu, Allah'tan başka tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasını hızla katediyor.

En iyi müzik dalında Oscar'a aday olan Çağrı, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn'in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed'i göstermeden İslam'ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplamış bir yapım.

19 Şubat 2009 Perşembe

South Park filmi izle seyret



South Park: Bigger Longer & Uncut - South Park filmi izle seyret

Tür : Animasyon / Komedi / Müzikal
Yönetmen : Trey Parker
Senaryo : Trey Parker , Matt Stone , Pam Brady
Müzik : James Hetfield
Yapım : 1999, ABD , 81 dk.

Seslendirenler : Trey Parker (Stan/Cartman/Şeytan vs.) , Matt Stone (Kyle/Kenny/Saddam vs.) , Mary Kay Bergman (Liane Cartman) , Isaac Hayes (Şef) , Jesse Howell (Ike Broflovski)
South Park'ın hepsi birbirinden orijinal kahramanları Stan, Kyle, Cartman ve Kenny'nin, yetişkinlere yönelik olan bir filmi izledikten sonraki anormal halleri ve değişimlerinin ardından, anne ve babalarının söz konusu filmi protesto edişleri, ABD ve Kanada arasında cereyan edecek bir savaşı tetikliyor.

Kendilerini bu ortamın merkezinde bulan çocuklar, olup bitene dur demek için kendilerine özgü yöntemler kullanıyorlar. Saddam'dan Brooke Shields'e dek pek çok ünlü figürle dalgasını geçen film, müzikleriyle yer yer müzikal bir eser havası da vermiyor değil.

Tüm dünyada fanatikleri bulunan, cüretkarlığı ile sınırları fersah fersah aşan South Park çizgi filminin bu uzun metraj versiyonu, türünde çoktan klasikler arasındaki yerini aldı...

Orman Çetesi filmi izle seyret



Over the Hedge - Orman Çetesi filmi izle seyret

Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 25 Ağustos 2006
Yönetmen : Tim Johnson , Karey Kirkpatrick
Senaryo : Len Blum , David Hoselton , Lorne Cameron , Karey Kirkpatrick
Müzik : Rupert Gregson-Williams , Ben Folds
Yapım : 2006, ABD , 83 dk.

Seslendirenler : Bruce Willis (RJ) , Garry Shandling (Verne) , Steve Carell (Hammy) , Wanda Sykes (Stella) , William Shatner (Ozzie) , Nick Nolte (Vincent) , Thomas Haden Church (Dwayne) , Allison Janney (Gladys) , Eugene Levy (Lou) , Avril Lavigne (Heather) , Catherine O'Hara (Penny)
Orman halkı, kış uykusundan uyanıp da yaşadıkları ormanın orta yerine yüksek, yeşil bir çit yapıldığını görünce şaşırırlar. Tam bunun ne olduğunu, kimin yaptığını anlamaya çalıştıkları sırada ortaya, fırsatçı rakun RJ çıkar. Bu çitin arkasında, insanlar tarafından kurulan dünyanın iyi ve kaliteli bir yaşam sunduğunu, insanların orda, yaşamak için yemek yerine, yemek için yaşadıklarını söyler.

Kaplumbağa Verne, RJ'nin orman halkını, insanların dünyasına gitmek için kandırma çabalarını büyük bir tereddütle karşılar. Kurnaz RJ ile ihtiyatlı Verne arasındaki mesafeli ilişki, insanların dünyasında yaşayacakları maceralarla sıradışı bir dostluğa dönüşecektir.

Şrek ve Madagaskar'ın yapımcıları, bu sefer de yeni bir bilgisayar animasyon filmiyle karşımızdalar. Seslendirmelerde de, yıldız oyuncuların yer aldığını belirtelim. Kurnaz RJ, Bruce Willes'in, kaplumbağa ise Garry Shandling'in sesiyle hayat buldu.

Dinozor filmi izle seyret



Dinosaur - Dinozor filmi izle seyret

Tür : Animasyon
Gösterim Tarihi : 19 Ocak 2001
Yönetmen : Ralph Zondag , Eric Leighton
Senaryo : Walon Green , John Harrison , Robert Nelson Jacobs , Robert Nelson Jacobs
Görüntü Yönetmeni : Cristy Maltese
Müzik : James Newton Howard
Yapım : 2000, ABD , 82 dk.

Seslendirenler : D.B. Sweeney , Ossie Davis , Max Casella , Hayden Panettiere
Bundan 65 milyon yıl öncesinden, İkinci Zamanın Son Kısmı olarak adlandırılan dönemin dünyasından bir öykü anlatıyor Dinozor.Aladar adındaki Iguanodon türü bir dinozor, daha kuluçkadayken kaçırılarak ailesinden ayırılmışve uzak bir adada Lemur türü maymunlar tarafından büyütülmüştür. Çok büyük bir meteor yağmurunun başlamasıyla birlikte adadaki yaşam tam anlamıyla kaosa dönüşür. Bunun üzerine çareyi anakaraya göç etmekte bulan Aladar ve Lemur ailesinin birkaç üyesi, orada göç halindeki bir dinozor grubuna katılarak güvenli bir sığınak arayışına girerler...

Filmin Türkçe seslendirmesini yapan sanatçılar:



Aladar:Toprak Sergen,Suri:Ece Gönenç, Genç Zini:Sarp Bozkurt, Yar: Zafer Önen, Dişi Lemur: Canan Sürmeli, Kron: Kaya Akarsular, Neera: Doğa Rutkay, Bruton: Haldun Boysan, Eema: Bedia Öztep, Plio: Gülen Kahraman

Pokemon 2 filmi izle seyret



Pokemon: The Movie 2000 - Pokemon 2:En Güçlü O filmi izle

Tür : Animasyon / Anime
Gösterim Tarihi : 19 Ocak 2001
Yönetmen : Michael Haigney
Müzik : Mark Chait , Weird Al Yankovic , John Loeffler
Yapım : 2000, Japonya / ABD , 100 dk.

Seslendirenler : Veronica Taylor , Rachael Lillis , Ted Lewis , Addie Blaustein
Pokemon yaratıklarını biriktiren Lawrence adlı çocuk, denizlerin dev Pomkemon'u Lugia'yı yakalayıp ehlileştirebilirse, dünyanın bir numaralı Pokemon terbiyecisi olabilecektir. Lugia'nın güçleri o kadar üstündür ki, yanlış birinin ellerine düşmesi halinde tüm dünyanın yokolmasına sebep olabilir. Bu yüzden başterbiyeci Ash ve arkadaşları, çok geç olmadan Lawrence'ı bu arzusundan vazgeçirmek zorundadır.

İlkinden daha iyi bulunan bir Pokemon filmi...

Gizli Görev filmi izle seyret



The Infiltrator - Gizli Görev filmi izle seyret

Yapım :1995, ABD
Tür :Casusluk / Dram / Polisiye
Yönetmen :John Mackenzie
Senaryo :Robert J. Avrech, Guy Andrews, Yaron Svoray (Kitap), Nick Taylor (Kitap)
Oyuncular :Julian Glover, Peter Riegert, Arliss Howard, Oliver Platt, Michael Byrne, Tony Haygarth, George Jackos, Hüseyin Poyraz
Yapımcı :Brian Eastman, David Obst
Görüntü Yönetmeni :Michael Coulter
Müzik :Hal Lindes
Süre :1 saat, 35 dk.

Almanya'da tırmanan ırkçılık ve neo-nazizmi irdeleyen ve Nick Taylor ile Yaron Svoray'ın 'Hitler'in Gölgesi'nde adlı kitabından uyarlanan bir film

James Bond: Casino Royale filmi izle



Casino Royale - James Bond: Casino Royale filmi izle

Yapım :2006, ABD / İngiltere
Tür :Aksiyon / Casusluk / Macera
Yönetmen :Martin Campbell
Senaryo :Neal Purvis, Robert Wade, Paul Haggis, Ian Fleming (Kitap)
Oyuncular :Daniel Craig, Eva Green, Mads Mikkelsen, Judi Dench, Caterina Murino
Yapımcı :Barbara Broccoli, Michael G. Wilson
Görüntü Yönetmeni :Phil Meheux
Müzik :David Arnold
Dağıtım :Warner Bros
Süre :2 saat, 24 dk.
Gösterim Tarihi :17 Kasım 2006

'CASINO ROYALE' James Bond'un kariyerinin ilk dönemini ele alıyor. Ajanın '007' olarak ilk görevi onu dünya teröristlerine bankerlik yapan Le Chiffre'ye (Mads Mikkelsen) götürür. Onu durdurup, terörist ağını çökertebilmek için, Bond'un Le Chiffre'yi CASINO ROYALE'deki yüksek bahisli poker oyununda yenmesi gerekmektedir. Hazine Dairesi'nin güzel memuresi Vesper Lynd'in (Eva Green) poker oyunu için gerekli miktarı getirip, hükümetin parasına göz kulak olmakla görevlendirilmesi önce Bond'un canını sıkar. Ama, Le Chiffre ve adamlarının düzenlediği bir dizi ölümcül saldırıdan kurtulma mücadeleleri sırasında Bond ve Vesper arasında karşılıklı çekim oluşur ve bu durum iki aşığı daha büyük tehlike ve olayların içine sürükler. Tüm bunlar Bond'un hayatını sonsuza dek şekillendirecek olaylardır.

Kremlin Mektubu filmi izle seyret



The Kremlin Letter - Kremlin Mektubu filmi izle seyret

Yapım :1970, ABD
Tür :Aksiyon / Casusluk / Dram / Gerilim / Macera / Polisiye
Yönetmen :John Huston
Senaryo :John Huston, Gladys Hill, Noel Behn (Kitap)
Oyuncular :Raf Vallone, Max von Sydow, Bibi Andersson, Marc Lawrence, Orson Welles, John Huston, George Sanders, Dean Jagger, Lila Kedrova, Richard Boone, Vonetta Mcgee, Niall MacGinnis, Sandor Eles, Guy Deghy, Nigel Green, Micheál Macliammóir, Barbara Parkins, Ronald Radd, Fulvia Ketoff
Yapımcı :John Huston, Carter De Haven Jr,, Sam Wiesenthal
Görüntü Yönetmeni :Edward Scaife
Müzik :Edward Scaife, Robert Drasnin
Süre :2 saat, 05 dk.
Gösterim Tarihi :1 Şubat 1970

Geçmişi Olmayan Adam filmi izle



The Bourne Identity - Geçmişi Olmayan Adam filmi izle

Yapım :2002, ABD / ÇekCumhuriyeti
Tür :Aksiyon / Casusluk / Gerilim / Gizem / Macera
Yönetmen :Doug Liman
Senaryo :Tony Gilroy, Robert Ludlum (Kitap)
Oyuncular :Brian Cox, Clive Owen, Matt Damon, Chris Cooper, Franka Potente, Julia Stiles, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Gabriel Mann, Josh Hamilton, Tim Dutton, Denis Braccini, Nicky Naude, Orso Maria Guerrini, David Selburg, Walton Goggins
Yapımcı :Doug Liman, Patrick Crowley
Görüntü Yönetmeni :Oliver Wood
Müzik :John Powell
Süre :1 saat, 59 dk.
Gösterim Tarihi :20 Eylül 2002

Bir İtalyan balıkçı teknesi, ölmek üzere bir adamı bularak kurtarır. Genç adam iyileştiğinde, ciddi bir hafıza kaybı geçirdiği farkedilir. Kim olduğunu ve o hale nasıl düştüğünü hatırlamamaktadır.

Kim olduğunu araştırırken, bazı özel yetenekleri olduğunu farkeder. Yakın dövüş ve yabancı dillere inanılmaz yatkınlığı vardır. Marie adlı güzel kadının da yardımıyla kendisini öldürmeye çalışan suikastçilerden kaçarak kimliğini bulmaya çalışır...

Medusa Darbesi filmi izle seyret



The Bourne Supremacy - Medusa Darbesi filmi izle seyret

Yapım :2004, ABD / Almanya
Tür :Aksiyon / Casusluk / Macera
Yönetmen :Paul Greengrass
Senaryo :Tony Gilroy, Robert Ludlum (Kitap)
Oyuncular :Brian Cox, Matt Damon, Karl Urban, Franka Potente, Julia Stiles, Michelle Monaghan, Joan Allen, Tomas Arana, Marton Csokas, Gabriel Mann, John Bedford Lloyd, Sean Smith, Jon Collin Barclay
Yapımcı :Frank Marshall, Doug Liman
Görüntü Yönetmeni :Oliver Wood
Müzik :John Powell
Süre :1 saat, 48 dk.
Gösterim Tarihi :23 Temmuz 2004

Hala bellek kaybının etkisinde olan Bourne, şiddet dolu geçmişini geride bırakarak kız arkadaşı Marie ile huzurlu bir hayat yaşamaya başlamıştır. Fakat planları bir gün kendisine yapılan bir suikast girişimden ucu ucuna kurtulması ile paramparça olur. Şimdi bilinmeyen düşmanı tarafıdan izlenen Bourne hem kolay bir hedef olmadığını hem de becerileri, kararlılığı ve çevikliğiyle hafife alınmayacağını kanıtlamak zorundadır.

18 Şubat 2009 Çarşamba

İnanılmaz Aile filmi bedava izle



The Incredibles - İnanılmaz Aile filmi bedava izle

Tür : Komedi / Macera / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 14 Ocak 2005
Yönetmen : Brad Bird
Senaryo : Brad Bird
Müzik : Michael Giacchino
Yapım : 2004, ABD , 115 dk.

Seslendirenler : Brad Bird (Edna) , Holly Hunter (Helen Parr/Elastigirl) , Samuel L. Jackson (Lucius Best/Frozone) , Jason Lee (Syndrome/Incrediboy) , Craig T. Nelson (Bob Parr/Mr. Incredible) , John Ratzenberger , Wallace Shawn (Buddy Pine) , Sarah Vowell (Violet Parr)
Bob Parr, dünyanın en ünlü süper kahramanlarından biri olan Mr. Incredible kimliğiyle kötü güçlerle savaşmakta ve insanların yaşamını kurtarmaktadır.

Bu yorucu tempodan yorulan Bob, 15 yıllık bir süper kahramanlık sonrasında, emekliye ayrılarak, kendisi gibi eski bir süper kahraman olan karısı ve 3 çocuklarıyla beraber normal bir yaşam sürmeye başlar. Fakat, sigortacılıkla uğraşmakta olan Bob'un hayatı son derece sıkıcı bir hale gelmiştir.

Bir gün Bob'a iletilen bir mesaj, onu bir adaya ve burada üstleneceği çok gizli bir göreve çağırır.

Oyuncak Hikayesi, Sevimli Canavarlar ve son olarak Kayıp Balık Nemo ile gişelerde büyük başarı sağlayan ve çeşitli Oscar'lar kazanan Pixar ekibi, bu kez Iron Giant ile tanıdığımız Brad Bird yönetiminde, süper kahramanları konu alan bir animasyonla beyazperdede.

Grave of the Fireflies filmi izle



Hotaru no haka - Grave of the Fireflies filmi izle

Tür : Dram / Savaş / Animasyon / Anime
Yönetmen : Isao Takahata
Senaryo : Isao Takahata , Akiyuki Nosaka
Müzik : Yoshio Mamiya
Yapım : 1988, Japonya , 93 dk.

Seslendirenler : J. Robert Spencer (Seita (İng.)) , Rhoda Chrosite (Setsuko (İng.)) , Veronica Taylor (Anne (İng.)) , Amy Jones (Teyze (İng.)) , Tsutomu Tatsumi (Seita (Jap.)) , Ayano Shiraishi (Setsuko (Jap.)) , Yoshiko Shinohara (Anne (Jap.)) , Akemi Yamaguchi (Teyze (Jap.))
II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler.

Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer. Bir yandan özgürlüğün tadına varıp pastoral doğal ortamda kendilerini kaybederken, bir yandan da savaşın dayattığı zorluklara birlikte göğüs germek zorunda kalırlar. Hayatta kalmak başlı başına bir mesele haline geldiğinde Seita büyümenin ne olduğunu da anlamak zorunda kalacaktır.

Akiyuki Nosaka'nın yarı biyografik romanından uyarlanan Grave of the Fireflies (Ateşböceklerinin Mezarı), savaş hakkında yapılmış bir çok uzun metraj filmle denk tutulan, hatta kimi eleştirmenlere göre en iyilerini bile geride bırakan bir anime. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen Isao Takahata'nın dehası, ancak Hayao Miyazaki'ninkiyle ölçülebiliyor.

Ruhların Kaçışı filmi indirmeden izle



Spirited Away - Ruhların Kaçışı filmi indirmeden izle

Tür : Fantastik / Macera / Animasyon / Anime
Gösterim Tarihi : 18 Haziran 2004
Yönetmen : Hayao Miyazaki
Senaryo : Hayao Miyazaki
Görüntü Yönetmeni : Youji Takeshige
Müzik : Joe Hisaishi , Yumi Kimura
Yapım : 2001, Japonya , 124 dk.

Seslendirenler : Rumi Hiiragi (Chihiro) , Miyu Irino (Haku) , Mari Natsuki (Yubaba) , Takashi Naitô (Chihiro'nun babası) , Yasuko Sawaguchi (Chihiro'nun annesi) , Tatsuya Gashuin (Aogaeru) , Ryunosuke Kamiki (Bo) , Yumi Tamai (Rin)
10 yaşında küçük bir kız olan Chihiro, ailesiyle birlikte bir tünelden geçerken kaybolur ve gizli bir dünyaya girer. Burada ailesi garip bir değişim geçiren Chihiro, kendisini güçlü bir cadı tarafından yönetilen garip bir kasabada bulur. Cadı tarafından dünyaya dönmesi engellenen Chihiro, burada cadının kurbanı olan pek çok garip ruha ve yaratığa rastlar.

Prenses Mononoke'nin yaratıcısı Hayao Miyazaki'nin animasyon şaheseri olan Ruhların Kaçışı, önce 52. Berlin Uluslarası Film Festivali'nde Altın Ayı'yı, ardından 75. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Oscarı'nı kazanmayı başarmış bir yapım. Ayrıca film, Japon sinema tarihinin en başarılı filmi olarak da kırılması güç bir rekorun sahibi.

Noel Gecesi Kabusu filmi seyret



The Nightmare Before Christmas - Noel Gecesi Kabusu filmi seyret

Tür : Fantastik / Müzikal / Animasyon / Stop-motion
Yönetmen : Henry Selick
Senaryo : Tim Burton , Michael McDowell , Caroline Thompson
Görüntü Yönetmeni : Pete Kozachik
Müzik : Danny Elfman
Yapım : 1993, ABD , 76 dk.

Seslendirenler : Chris Sarandon (Jack Skellington the Pumpkin King) , Danny Elfman (Jack Skellington (Şarkılarda)) , Catherine O'Hara (Sally, Shock) , William Hickey (Dr. Finklestein) , Glenn Shadix (Halloween Town Belediye Başkanı) , Paul Reubens (Lock)
Balkabağı Kral Jack Skellington, Halloweentown'ı yönetmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ruhlar ve yarasalardan oluşan bir nüfusa sahiptir.

Jack, bir gün Christmastown'a bir ziyaret yapar ve orada gördüklerini kıskanarak kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus'u kaçırır. Santa'nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

Çılgın dahi Tim Burton'ın konseptini yarattığı ve yapımcılığını üstlendiği film, en iyi özel efekt dalında Oscar'a aday olmuştu...

Arabalar filmi izle



Cars - Arabalar filmi izle

Tür : Fantastik / Komedi / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 15 Eylül 2006
Yönetmen : John Lasseter
Senaryo : John Lasseter
Müzik : Randy Newman
Yapım : 2006, ABD , 96 dk.

Seslendirenler : Owen Wilson , Bonnie Hunt (Sally) , Cheech Marin (Ramon) , Paul Newman , Richard Petty , John Ratzenberger
Arabalar, hayatın anlamını, insanlar yerine, bu sefer de arabalar üzerinden sorguluyor. Lightning McQueen, sadece başarıya şartlandırılmış bir yarış arabasıdır. Yaşama dair başka hiçbir amaç bilmediğinden, bir gün beklenmedik bir şekilde, Radiator Springs kasabasının sakinleriyle tanışınca hayatta, yarışların haricinde başka gerçeklerin olduğunu da öğrenir.

17 Şubat 2009 Salı

Son Peygamber Hazreti Muhammed (S.A.V.) filmi izle



Muhammad: The Last Prophet (PBUH) - Son Peygamber Hazreti Muhammed (S.A.V.) filmi izle

Tür : Animasyon
Gösterim Tarihi : 8 Kasım 2002
Yönetmen : Richard Rich
Senaryo : Brian Nissen
Müzik : William Kidd
Yapım : 2002, ABD

Seslendirenler : Eli Allem (Ebu Talib)
Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını anlatan uzun metrajlı çizgi film. 1400 yıl önce Mekkenin içinde bulunduğu sefaletten başlayarak, Hz. Muhammedin peygamberlik görevinin başlamasıyla devam eden ve tüm dünyayı değiştirecek olan mesajın yavaş yavaş yayılmasını anlatan büyük bir prodüksiyon.

Ratatouille filmi izle



Ratatouille - Ratatouille filmi izle

Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 24 Ağustos 2007
Yönetmen : Brad Bird , Jan Pinkava
Senaryo : Brad Bird , Jan Pinkava
Müzik : Michael Giacchino
Yapım : 2007, ABD , 110 dk.

Seslendirenler : Patton Oswalt (Remy) , Brian Dennehy , Janeane Garofalo , Brad Garrett (Auguste Gusteau) , Ian Holm , Ashley O'Connor , Adam Scott
Ağız tadına son derece düşkün ve iyi yemekten çok iyi anlayan minik fare Remy'nin en büyük hayali aşçı olabilmektir. Bir gün bir kaza eseri, şehrin en iyi aşçısının hizmet verdiği ve en önde gelen müşterileri ünlü yemek eleştirmenleri olan çok ünlü bir lokantanın kanalizasyon çukuruna düşer.

Hayallerindeki gibi büyük ve envai çeşit lezzetli malzeme ile dolu bir mutfaktadır. Yemek yapmaya olan tutkusunu gösterebileceği bir fırsat yakalayan minik Remy için hayallerindeki bu yerde olsa bile hayat hiç de kolay olmayacaktır. Ne de olsa o bir faredir ve insanlar fare görmekten, hele de mutfakta görmekten hiç hoşlanmamaktadırlar.

Kayıp Balık Nemo, İnanılmaz Aile ve Arabalar gibi çok başarılı animasyon projelerine imza atan Pixar, şimdi de son derece sevimli bir farenin mutfak maceralarını beyazperdeye getiriyor.

Sevimli Canavarlar filmi izle



Monsters, Inc. - Sevimli Canavarlar filmi izle

Tür : Fantastik / Komedi / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 19 Nisan 2002
Yönetmen : Peter Docter , David Silverman
Senaryo : Andrew Stanton
Müzik : Randy Newman
Yapım : 2001, ABD , 92 dk.

Seslendirenler : Billy Crystal , John Goodman , James Coburn , Jennifer Tilly , Steve Buscemi
Toy Story'nin yaratıcılarından bomba gibi bir animasyon daha: CGI teknolojisi ile ve Disney ortaklığıyla gerçekleştirilen dördüncü Pixar filmi Monsters Inc., Canavarlar Dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatıyor. Geliyorlar, çünkü Canavarlar Dünyası'nın enerji kaynağı, canavarlar tarafından korkutulan insanların attığı çığlıklar.

Gerçekte kötü niyetli olmayan bu tuhaf yaratıklardan Sully (ses: John Goodman) günün birinde kazara küçük bir kızı da Canavarlar Dünyası'na getirince, tek gözlü arkadaşı Mike (ses: Billy Crystal) başta olmak üzere tüm canavarlar dehşete kapılıyor. Neden mi?

Çünkü Canavarlar Dünyası'ndaki inanışa göre insanlar toksik etki yapıyorlar ve küçük kızın varlığı onlar için bir salgın hastalık tehdidi anlamına geliyor...

Kayıp Balık Nemo filmi izle



Finding Nemo - Kayıp Balık Nemo filmi izle

Tür : Komedi / Macera / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 23 Ocak 2004
Yönetmen : Andrew Stanton , Lee Unkrich
Senaryo : Andrew Stanton , Bob Peterson , David Reynolds
Görüntü Yönetmeni : Sharon Calahan , Jeremy Lasky
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 2003, ABD , 101 dk.

Seslendirenler : Albert Brooks (Marlin) , Ellen DeGeneres (Dory) , Alexander Gould (Nemo) , Willem Dafoe (Gill) , Brad Garrett (Bloat) , Geoffrey Rush (Nigel) , Eric Bana (Anchor)
Finding Nemo, bir baba ile oğlunun hikayesini anlatıyor. Tehlikelerle dolu bir dünyada yaşadıkları için baba, mavi dünyaya karşı yoğun bir merak duyan oğlunu kanatları altına almıştır. Fakat günün birinde Nemo kaybolur ve bir balık tankına konulur!

Oğluna düşkün büyük balık Marlin, denizleri birbirine katma pahasına oğlunu bulmaya karar verir. Marlin, çıkacağı yolculukta kimin dost, kimin düşman olduğunu anlayacak ve tehlikelerle dolu sularda heyecanlı serüvenler yaşayacaktır.

Daima nitelikli animasyonlara imza atan bir ekibin ürünü olan çalışma, bilgisayar animasyonu ile yaratılmış mavi dünyası ve senaryosuyla ile çok beğenildi. Gözümüz yollarda, Nemo'yu bekliyoruz...

Aslan Kral filmi izle



The Lion King - Aslan Kral filmi izle

Tür : Animasyon / Çocuk / Müzikal
Yönetmen : Roger Allers , Rob Minkoff
Senaryo : Irene Mecchi , Jonathan Roberts , Linda Woolverton , Jorgen Klubien
Müzik : Hans Zimmer , Lebo M. , Elton John
Yapım : 1994, ABD , 89 dk.

Seslendirenler : Rowan Atkinson (Zazu the Hornbill) , Matthew Broderick (Adult Simba the Lion) , Niketa Calame (Young Nala the Lioness) , Jim Cummings (Ed the Hyena, Gopher) , Whoopi Goldberg (Shenzi the Hyena) , Robert Guillaume (Rafiki the Mandrill) , Jeremy Irons (Scar the Lion) , James Earl Jones (King Mufasa the Lion)
Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır.

Walt Disney'in bu animasyon harikası, 4 dalda akademi ödüllerine aday olmuş, en iyi müzik ve en iyi şarkı dalında Oscar'a layık görülmüştü. Filmin ödüllü müziklerini Tim Rice, Elton John ve Hans Zimmer yapmıştı.

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu filmi izle



Pirates of the Caribbean: At World's End - Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu filmi izle

Yapım :2007, ABD / DominikanCum. / Meksika
Tür :Aksiyon / Fantastik / Komedi / Macera
Yönetmen :Gore Verbinski
Senaryo :Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert
Oyuncular :Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Naomie Harris, Tom Hollander, Bill Nighy, Dominic Scott Kay, Yun-Fat Chow, Geoffrey Rush, Mackenzie Crook, Stellan Skarsgård, Vanessa Branch, Jonathan Pryce, Jack Davenport, Lee Arenberg, David Schofield, Greg Ellis, Reggie Lee, Keith Richards, Angus Barnett, Lauren Maher, James Lancaster, Sergio Calderôn, Omid Djalili, Mark Hildreth, Christopher S. Capp, Jesse Wilde, Roberto Santana, Jean-pierre Parent, David Meunier, Jason T. Little, Jimmy Hsu, Mark Casimir Dyniewicz, Sam Bower, Stuart Wong, Ova Saopeng, Lidet Viravong, Thomas Isao Morinaka, Ronnie Cruz, Quang Huynh, Philip Shin, Mick Gallagher, Jonathan Limbo, Henry T. Yamada, David Prak, Kimo Keoke, Rick Mali, Jb Blanc, Matthew Wolf, Robert Elmore, Caesar Peters, Jessica-elisabeth , Samela A. Beasom, Ned Wertimer, Geoffrey Alch, Robert Hovencamp, Jim Raycroft, Chris M. Allport, Lawrence Cummings, Humberto Fernández Tristan, Michael Symonds, Chris Symonds, Marc Joseph, Peter Donald Badalamenti II, Ho-kwan Tse, Brendyn Bell, Larry Leong, Tyler Tuione, Albert 'sumo' Lee, Edwin Habacon, Toru Tanaka Jr., Hakeem Kae-kazim
Seslendirenler :Christopher S. Capp
Yapımcı :Mike Stenson, Jerry Bruckheimer, Chad Oman, Bruce Hendricks
Görüntü Yönetmeni :Dariusz Wolski
Müzik :Hans Zimmer
Dağıtım :UIP Filmcilik
Süre :2 saat, 48 dk.
Gösterim Tarihi :25 Mayıs 2007

2006 yılında tüm dünya ülkelerinde hasılat rekorları kıran, yılın en çok seyirci toplayan filmi ünvanını kazanan “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”in (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı) kaldığı yerden devam eden üçüncü filmin konusu şöyle: Kaptan Jack Sparrow’u, Davy Jones’un sandığındaki akıllara zarar tuzaktan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmaya kararlı olan Will Turner ile Elizabeth Swann, çaresizlik içinde Kaptan Barbossa ile ittifak yaparlar. Doğu Hindistan Ticaret Şirketi’nin kontrolü altında olan Davy Jones’un ürkütücü görünümlü hayalet gemisi The Flying Dutchman, dünyanın bütün denizlerini kasıp kavurmaktadır. İhanet, vefasızlık ve dönekliğin kol gezdiği vahşi denizlerde yelken açan korsanlarımızın yolu egzotik Singapur’a düşer. Burada sevimli ve kurnaz Çinli korsan Sao Feng ile karşılaşırlar. Dünyanın sonu olarak tanımlanan uzakdoğu okyanuslarındaki bu nihai savaşta terazinin dengeleri ortadadır. Korsanların her biri sadece kendi hayatı ve kaderi için taraf olmakla kalmayacak; aynı zamanda özgürlük sevdalısı korsan yaşam tarzının geleceğini kurtarma mücadelesi verecektir.

Kanlı Elmas filmi izle



Blood Diamond - Kanlı Elmas filmi izle

Tür :Aksiyon / Dram / Gerilim / Macera
Yönetmen :Edward Zwick
Senaryo :Edward Zwick, Charles Leavitt, Charlie Mitchell
Oyuncular :Leonardo DiCaprio, Michael Sheen, Jennifer Connelly, James Purefoy, Djimon Hounsou, Arnold Vosloo, Marius Weyers, Stephen Collins, Jimi Mistry, Basil Wallace, David Harewood, Ntare Mwine, Anointing Lukola, Antony Coleman, Benu Mabhena
Yapımcı :Edward Zwick, Paula Weinstein, Marshall Herskovitz
Görüntü Yönetmeni :Eduardo Serra
Müzik :James Newton Howard
Dağıtım :Warner Bros
Süre :2 saat, 23 dk.
Gösterim Tarihi :2 Şubat 2007

1990’larda Sierra Leone’de gelişmekte olan kaos ve iç savaşın fon oluşturduğu “Blood Diamond/Kanlı Elmas” Güney Afrikalı paralı asker Danny Archer (Leonardo DiCaprio) ile Mendeli balıkçı Solomon Vandy’nin (Djimon Hounsou) hikayesi. Her iki adam da Afrikalıdır, ama geçmişleri ve şartları olabildiğince farklıdır. Ne var ki, hayatlarını değiştirebilecek pembe bir elması bulmak için çıktıkları serüvende yazgıları kesişir.

Piyanist filmi izle



The Pianist - Piyanist filmi izle

Yapım :2002, İngiltere / Fransa / Almanya / Polonya / Hollanda
Tür :Biyografi / Dram / Müzikal / Savaş / Tarih
Yönetmen :Roman Polanski
Senaryo :Ronald Harwood, Wladyslav Szpilman (Kitap)
Oyuncular :Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox, Michael Zebrowski, Ed Stoppard, Richard Ridings, Maureen Lipman, Frank Finlay, Julia Rayner, Jessica Kate Meyer, Michal Zebrowski, Wanja Mues, Nomi Sharron, Anthony Milner, Lucy Skeaping, Roddy Skeaping
Yapımcı :Roman Polanski, Alain Sarde, Robert Benmussa
Görüntü Yönetmeni :Pawel Edelman
Müzik :Wojeiech Kilar
Dağıtım :Özen Film
Süre :2 saat, 28 dk.
Gösterim Tarihi :28 Şubat 2003

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

Cesur Yürek filmi izle



Braveheart - Cesur Yürek filmi izle

Yapım :1995, ABD
Tür :Aksiyon / Biyografi / Dram / Romantik / Savaş
Yönetmen :Mel Gibson
Senaryo :Randall Wallace, Randall Wallace (Kitap)
Oyuncular :James Cosmo, Brian Cox, Tobin Bell, Angus Macfadyen, Mel Gibson, Catherine McCormack, Ralph Riach, James Robinson, Sean Lawlor, Sandy Nelson, Brendan Gleeson, Sophie Marceau, Tommy Flanagan, Peter Mullan, Michael Byrne, Alun Armstrong, Sean Mcginley, Patrick Mcgoohan, Gerard Mcsorley, Ian Bannen, Alex Norton, Joe Savino, Bernard Horsfall, Paul Tucker, Barry Mcgovern, John Kavanagh, Donal Gibson, Martin Murphy, Robert Paterson, David Mckay, Peter Hanly, Mhairi Calvey, Gerda Stevenson, Andrew Weir, Alan Tall, Rupert Vansittart, Malcolm Tierney, John Murtagh, Julie Austin, Richard Leaf, Stephen Billington, Liam Carney, Derek Pykett, Declan Geraghty, Mal Whyte, David Gant, Jimmy Keogh, Martin Dempsey, Phil Kelly, Bill Murdoch, Daniel Coll, Jimmy Chisholm, Fred Chiverton, Martin Dunne, Jeanne Marine, Tam White, Dean Lopata, William Scott-masson, Joanne Bett
Yapımcı :Mel Gibson, Bruce Davey, Alan Ladd Jr., Stephen McEveety, Dean Lopata, Elisabeth Robinson
Görüntü Yönetmeni :John Toll
Müzik :James Horner
Süre :2 saat, 57 dk.
Gösterim Tarihi :22 Eylül 1995

13. yüzyılda İngilizler, İskoçlar üzerinde egemenlik kurmuştur. İngiliz soyluları, yeni evli İskoç kadınlarıyla ilk geceyi geçirme hakkına sahiptir. Çocukken ailesini İskoçya uğruna kaybeden William Wallace'ın karısı da İngiliz birlikleri tarafından öldürüldüğü zaman, onun intikam arayışı kısa zamanda ülkesinin özgürlüğü için amansız bir savaşa dönüşür.

300 Spartalı filmi izle



300 Spartalı filmi izle

Yapım :2007, ABD
Tür :Aksiyon / Macera / Savaş / Tarih
Yönetmen :Zack Snyder
Senaryo :Zack Snyder, Frank Miller, Kurt Johnstad
Oyuncular :Gerard Butler, Vincent Regan, Lena Headey, David Wenham, Michael Fassbender, Tom Wisdom, Stephen McHattie, Andrew Tiernan, Alex Ivanovici, Kelly Craig, Greg Kramer, Giovani Cimmino, Rodrigo Santoro, Andrew Pleavin, Patrick Sabongui, Dennis St John, Tyrone Benskin
Yapımcı :Bernie Goldmann, Gianni Nunnari, Jeffrey Silver, Mark Canton, Josette Perrotta, Steve Barnett
Görüntü Yönetmeni :Larry Fong
Müzik :Tyler Bates
Dağıtım :Warner Bros
Süre :2 saat, 10 dk.
Gösterim Tarihi :16 Mart 2007

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Savaş Gelini filmi izle



The War Bride - Savaş Gelini filmi izle

Yapım :2001, Kanada / ABD
Tür :Dram / Romantik
Yönetmen :Lyndon Chubbuck
Senaryo :Angela Workman
Oyuncular :Anna Friel, Brenda Fricker, Loren Dean, Molly Parker, Aden Young, Julie Cox
Süre :1 saat, 43 dk.
Gösterim Tarihi :8 Aralık 2001

İkinci Dünya savaşı sırasında, iki Londralı kadın Kanadalı askerlerle evlenir ve kocaları savaşa giderken Kanada'ya taşınırlar. Yeni aileleri pek dost canlısı değildir, ve yabancı bir ülkede yaşamanın gerçekleri de bekledikleri kadar büyüleyicidir değildir.

Valiant filmi izle



Valiant filmi izle

Tür : Animasyon / Komedi / Macera / 3D
Yönetmen : Gary Chapman
Senaryo : George Webster , Jordan Katz , George Melrod
Görüntü Yönetmeni : John Fenner
Müzik : George Fenton
Yapım : 2005, İngiltere , 109 dk.

Seslendirenler : Ewan McGregor (Valiant) , Ricky Gervais (Bugsy) , Tim Curry (General Von Talon) , Jim Broadbent (Eğitim Çavuşu) , Hugh Laurie (Gutsy) , John Cleese (Mercury) , John Hurt (Felix) , Pip Torrens (Lofty)

Kutup Ekspresi filmi izle



The Polar Express - Kutup Ekspresi filmi izle

Tür : Fantastik / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 14 Ocak 2005
Yönetmen : Robert Zemeckis
Senaryo : William Broyles Jr. , Malia Scotch Marmo , Chris Van Allsburg (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Don Burgess
Müzik : Alan Silvestri
Yapım : 2004, ABD , 99 dk.

Seslendirenler : Andrew Ableson (Şef garson) , Tom Hanks (Kondüktör) , Chris Coppola (Dişsiz) , Michael Jeter (Makinist) , Nona Gaye (Holly) , Eddie Deezen (Know It All)
Noel Baba'nın varlığından şüpheye düşen küçük bir oğlan çocuğu, esrarengiz bir trene biner. Harikalarla dolu bu tren, Noel Baba'nın oturduğu sanılan Kuzey Kutbu'na gitmektedir.

Oscar ödüllü ikili Tom Hanks ve Robert Zemeckis, son yılların en sevilen çocuk kitaplarından biri olan Chris Van Allsburg'un Polar Express'ini özel efekt dahisi Ken Ralston'ı da yanlarına alarak beyazperdeye taşıyorlar.

Cesur Civciv filmi izle



Chicken Little - Cesur Civciv filmi izle

Tür : Komedi / Macera / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 9 Aralık 2005
Yönetmen : Mark Dindal
Senaryo : Steve Bencich , Ron J. Friedman
Müzik : John Debney
Yapım : 2005, ABD , 77 dk.

Seslendirenler : Zach Braff (Chicken Little) , Joan Cusack (Ugly Duckling) , Don Knotts (Mayor Turkey Lurkey) , Dan Molina (Fish) , Patrick Stewart , Harry Shearer , Steve Zahn , Adam West , Catherine O'Hara
Gökyüzü yere düşüyor zannedip bütün kasabayı ayağa kaldırmasının üstünden bir sene geçmiştir ve civciv şimdi kasaba halkının güvenini tekrar kazanma yolları aramaktadır. Beyzbol takımına girmek atacağı ilk adım olur. Takımın başarıya ulaşmasındaki gayretleri ile eski günlerine yavaş yavaş döner.

Keyfi yerine gelen civcivin yeni macerası yine gökyüzünden sebeplidir. Bir uzaylının düşüşüne tanık olur fakat bu sırrını en yakın arkadaşlarından başka kimseyle paylaşmaz. Çünkü diğerlerinin bu kez onu gerçekten deli sanacağını düşünür. Kasaba halkının haberi olmadan civciv ve arkadaşları insanlığı uzaylılardan kurtarmaya karar verirler.

Jimmy Neutron: Boy Genius filmi izle



Jimmy Neutron: Boy Genius filmi izle

Tür : Komedi / Animasyon / 3D
Yönetmen : John A. Davis
Senaryo : John A. Davis , Steve Oedekerk , David N. Weiss , J. David Stem
Müzik : John Debney
Yapım : 2001, ABD , 90 dk.

Seslendirenler : Megan Cavanagh (Mrs. Neutron) , Mark DeCarlo (Mr. Neutron) , Debi Derryberry (Jimmy Neutron)
Jimmy Neutron, yaşıtlarından çok daha yetenekli ve becerikli bir çocuk dehadır. Buna rağmen, arkadaş çevresinde popüler olmayı başaramaz. Günün birinde uzaylılar ortaya çıkıp da Jimmy'nin ve diğer tüm dünyalı çocukların anne ve babalarını kaçırınca, onun dehasına iş düşer: Çocukları örgütleyerek ailelerini uzaylıların elinden geri almak görevini Jimmy üstlenir...

Vahşi Doğa filmi izle



The Wild - Vahşi Doğa filmi izle

Tür : Animasyon / Komedi / Fantastik / 3D
Gösterim Tarihi : 14 Nisan 2006
Yönetmen : Steve 'Spaz' Williams
Senaryo : Ed Decter , Mark Gibson , Philip Halprin , John J. Strauss
Müzik : Alan Silvestri
Yapım : 2006, ABD , 94 dk.

Seslendirenler : Kiefer Sutherland (Samson) , William Shatner (Kazar) , James Belushi (Squirrel) , Colin Cunningham (Rock Hyrax) , Jason Connery (Flamingo) , Janeane Garofalo (Bridget) , Don Cherry (Penguin Mc)
Yavru bir aslan olan Ryan yanlışlıkla Afrika'ya giden bir gemiye bindirilir. Onun kurtarmak için de New York'daki hayvanat bahçesinde beraber yaşadığı bir aslan, bir zürafa, bir anakonda yılanı, bir koala ayısı ve bir sincap yola düşer.

Doğa şartlarına alışık olmayan kahramanlarımız Afrika ormanlarında zorlu bir mücadele verirler. Hem vahşi doğada yaşamayı öğrenirler hem de dönüş yolunda aslında New York'un da yeterince vahşi olabileceğine tanıklık etme fırsatı yakalarlar.

Dünyalar Savaşı filmi izle



War Of The Worlds - Dünyalar Savaşı filmi izle

Yapım :2005, ABD
Tür :Bilim Kurgu / Aksiyon / Gerilim / Macera
Yönetmen :Steven Spielberg
Senaryo :Josh Friedman, David Koepp, H.G. Wells (Kitap)
Oyuncular :Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, Justin Chatwin, Miranda Otto
Yapımcı :Kathleen Kennedy, Colin Wilson
Görüntü Yönetmeni :Janusz Kaminski
Müzik :John Williams
Süre :1 saat, 56 dk.
Gösterim Tarihi :1 Temmuz 2005

İki çocuğuyla beraber hafta sonunu geçirirken gökyüzü aniden kararır ve şimşekler eşliğinde çok şiddetli bir fırtına patlak verir. Gökyüzünde tuhaf şeyler olmaktadır. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra evinin yakınındaki kavşakta sıradışı bir olaya tanık olur. Toprağın aniden yarılmasıyla yeryüzünün derinliklerinden üç bacaklı çok büyük bir savaş makinesi ortaya çıkar ve görünürdeki herşeyi yakıp yıkmaya başlar.

Bu olay, uzaylıların dünyamıza saldırısının ilk hamlesidir. O andan itibaren herhangi bir gün gibi görünen günün akışı değişmiş ve bu sıradan insanlar hayatlarının en olağanüstü anlarını yaşamaya başlamıştır. Ray hemen harekete geçerek çocuklarını toparlar. Acımasız düşmanın gazabından kurtulmak için o bölgeden bir an önce kaçmaktan başka çareleri yoktur. Uzaylı istilacıların elinden kurtulmaya çalışan binlerce insanla beraber çıktığı bu amansız yolculukta vahşi doğa koşullarıyla mücadele ederken tek isteği iki çocuğunun hayatını kurtarabilmektir. Ancak nereye kaçarlarsa kaçsınlar tam bir güvenlik yoktur. Sevdiklerini kurtarabilmesi için Ray’in elindeki tek gücü iradesidir.
 
gamesliga bahis sitesi. 2010 dünya kupası World Cup 2010 film seyret online filmler izle regülatör voltaj düzenleyici film izle online film seyret bedava film izle indirmeden direk izle tatil oteller, balayı otelleri, yaz tatili araba resimleri otomobil fotoğrafları gamesliga bahis sitesi. haber haber sitesi. gamesliga bahis yap. arda turan fan sitesi. uçak resimleri fotoğraflar. mercimek sitesi. mp3 dinle bedava online müzik.